ASSEN - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (60+) van Gemeente Assen de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

`Het Nieuwe Fietsen` is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals:
-Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?
-Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?
-Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?
-Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?

De koffie met wat lekkers staat klaar en deelname is gratis. De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van Gemeente Assen en vindt plaats op:
-maandag 15 november a.s. van 13.30 – 16.00 uur in Wijkcentrum De Componist, Paganinilaan 15, 9402 VH Assen

Aanmelden
Inwoners uit Gemeente Assen die geïnteresseerd zijn in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar steunpuntnoord@vvn.nl(link stuurt een e-mail) o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Assen. Vermeld in de e-mail, uw naam, geboortejaar en telefoonnummer. Of via onze website: VVN Workshop Het Nieuwe Fietsen Assen | Veilig Verkeer Nederland Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld.

Doortrappen in Drenthe
Het programma Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl(externe link).