ASSEN - De Pastorale van Ramses Shaffy, Bachkoralen, Christmas Carols, Delen uit de Messiah van Handel. Het komt allemaal voorbij in dit gevarieerde concert: Warming-up for Christmas. Het overdagkoor en orkest brengen deze prachtige muziek voor u tot leven. In de kerk zit het publiek rondom het koor en orkest. Dat geeft een hele intieme en warme sfeer.

Aanvankelijk is de muziek meer in een winterse sfeer dan in kerstsfeer. Bachkoralen en oude Italiaanse liedjes brengen ons alvast op temperatuur. Ook het vermelden waard is het onbekende nummer Light rises to my eyes. Meditatieve muziek met prachtige rustgevende klankvelden in het orkest met daaroverheen mooie inspirerende melodieën van het koor. Het eerste deel van het concert besluit met het bombastische geluid van de Pastorale. Daarin zingen de mannen vol vuur in hun rol als De Zon. Soms bruut en alles verzengend en soms lieflijk en hartverwarmend. Zoals de zon kan zijn. Na de pauze belanden we in de Christmas carols.

Bij een aantal ervan wordt u uitgenodigd om mee te zingen. Natuurlijk mag ook het bekende Hallelujah uit de Messiah van Handel niet ontbreken. Het concert besluit met een Spaanstalige ode aan het leven: Gracias a la Vida. Opzwepende muziek met een Spaans karakter. U verlaat de zaal met een blij en warm gevoel. Helemaal opgewarmd en klaar voor de komende feestdagen. Speciaal voor lezers van deze krant is er een extra korting op de voorverkoop prijs. ( kortingscode: viadekrant )


Datum concert: 15-12-2023

Locatie: Jozefkerk Assen

Aanvang: 20.15 uur

Toegang: €27,50 (is kortingprijs in de voorverkoop)

Kinderen tot 12 jaar Gratis entree.

Informatie en kaarten: www.overdagkoor.nl