ASSEN - Tussen 24 en 27 augustus kleurt centrum Assen alle kleuren van de regenboog! Het Street Art Festival van kunstorganisatie Writer's Block strijkt neer in de Drentse hoofdstad. In samenwerking met acht kunstenaars uit binnen- en buitenland worden verschillende plekken in de binnenstad getransformeerd tot een kleurrijk openluchtmuseum. Het weekend vult zich met gratis workshops en street art tours voor alle leeftijden.

De street art kunstenaars zullen aan de slag gaan op verschillende locaties aan de noordzijde van het centrum van Assen in de omgeving van Het Kanaal, ter hoogte van de straten Omloop en Stelling. Elke kunstenaar zal Assen opfleuren met hun eigen unieke stijl, waarmee Assen een complete make-over krijgt.

De Geheime Eksterclub
Naast de grootse muurschilderingen die gemaakt zullen worden is er ook plek voor kleinere verfraaiingen. Kunstenaar Xander van Soelen reist samen met Writer's Block naar Assen om zijn project 'De Geheime Eksterclub' naar de stad te brengen. Tijdens het project dat plaatsvindt op 24 en 25 augustus, brengt de kunstenaar gekleurde eksters aan op huizen in de omgeving. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het project via de website van Writer's Block.

Gratis activiteiten
Tijdens het Street Art Festival is het publiek niet alleen getuige van het artistieke maakproces van de muurschilderingen, maar er is ook de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan activiteiten. Er worden verschillende gratis urban workshops georganiseerd in het weekend van 26 en 27 augustus, van rap tot urban dance en van graffiti tot stencil art. De workshops vinden plaats op het terrein van parkeerplaats Zaagmolen en zijn geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Wie meer wilt weten over de muurschilderingen kan meelopen met één van de gratis street art tours met gids. Tijdens de korte rondleidingen wordt er meer verteld over de kunstwerken, de kunstenaars en het proces.

Over de organisatie
De organiserende partij Writer's Block staat bekend om het organiseren, realiseren en cureren van verschillende vormen van kunst in de openbare ruimte. Met een indrukwekkend trackrecord van al meer dan 150 muurschilderingen verspreid over vijf Nederlandse provincies, heeft de organisatie als missie om Nederland steeds kleurrijker te maken. Assen, tot nu toe onbekend terrein, is het eerste street art evenement van Writer's Block in de hoofdstad.

Meer weten?
Met support van We the North, Gemeente Assen, woningcorporatie Actium en meerdere lokale, provinciale en (inter) nationale samenwerkingspartners is Writer's Block vastberaden Assen visueel en sociaal nog mooier te maken. Meer informatie over de kunstenaars, activiteiten en locaties wordt bekendgemaakt op de website en social media kanalen van Writer's Block.