ASSEN - Tico Schneider wordt vanaf 1 maart 2021 de nieuwe Algemeen Directeur van Ziengs Schoenen. Hij volgt Edward Doornbos op, die sinds 2016 Algemeen Directeur was en een nieuwe uitdaging aan wil gaan.

Tico Schneider was voor zijn komst naar Ziengs Internationaal Inkoopdirecteur bij Sligro Food Group. Daarvoor werkte hij bijna 19 jaar bij HEMA. Hier vervulde hij verschillende rollen op het gebied van inkoop, verkoop, franchise en e-commerce. Zijn laatste rol was directeur HEMA Nederland.

Edward Doornbos werkte sinds 2006 bij het familiebedrijf van de familie Ziengs, eerst bij vastgoedbedrijf RE-Z en daarna bij Ziengs Schoenen en Scapino: “Ik heb de afgelopen 15 jaar genoten van het werken in de verschillende onderdelen van dit bedrijf. Als Algemeen Directeur van Ziengs Schoenen heb ik samen met het team grote stappen kunnen zetten om mee te veranderen met de snel veranderende retailwereld. De hard groeiende online omzet is daarvan een prachtig voorbeeld.”

“Het afgelopen jaar was het een forse uitdaging om het bedrijf door de coronacrisis te loodsen. Je loopt dan niet weg, maar je stroopt je mouwen op en gaat aan de slag. Ik ben ontzettend trots op hoe wij dat als team hebben gedaan en nog steeds doen. Door de start van de vaccinaties komt de haven nu in zicht en gelukkig wordt 2021 weer een normaler jaar. Dat maakt dat ik het nu een goed moment vind om het stokje over te dragen aan Tico Schneider. De komende maand kunnen wij samen zorgen voor een goede overdracht, zodat Tico meteen een vliegende start kan maken. Ik ben er van overtuigd dat hij weer de volgende stappen kan zetten met dit mooie bedrijf.”

Schoenenketen Ziengs Schoenen Retail B.V. is momenteel met 102 filialen en online in Nederland actief onder de formules Ziengs Schoenen, Topmerk Schoenen, Tamaris en Ecco. Dit jaar viert Ziengs Schoenen haar 75-jarig bestaan. Ziengs Schoenen Retail B.V. maakt onderdeel uit van de ZiRe-groep (Ziengs Retail) uit Assen waar ook Scapino Retail B.V. met 170 winkels toe behoort