ASSEN - Wie van dichtbij wil ervaren hoe het is om mee te spelen bij een marching-/showband is van harte welkom op de open repetities van de Mercurius Marching-/Showband Assen. Op 5, 19 en 26 maart biedt het korps een kijkje achter de schermen voor zowel ervaren als onervaren muzikanten.

Mercurius, opgericht in 2003, is een van de jongste marching-/showbands van Nederland. In al die jaren heeft de band bekendheid opgebouwd in binnen- en buitenland door deel te nemen aan verschillende taptoes en straatparades zoals avondvierdaagse intochten, carnavalsoptochten en bloemencorso's. Vanaf 2016 heeft de band ook meermaals deelgenomen aan verschillende concoursen, waarbij mooie resultaten zijn behaald.

De band bestaat uit ongeveer 25 leden variërend in leeftijd van ca. 14 tot 60 jaar. Qua instrumentarium is er zwaar koper (sousafoons, euphoniums, trombones), scherp koper (trompetten), hout (saxofoons, tenorsaxofoon, dwarsfluiten, piccolo) en slagwerk. De band

heeft een Engelse stijl met af en toe een vleugje Amerikaans maar bovenal heeft de band een eigen identiteit. Op straat worden marsen afgewisseld met herkenbare popnummers en strakke slagwerkritmes en bij de show draait het voornamelijk om het vermaken van publiek met herkenbare muziek. Vanwege de grote diversiteit in instrumentarium heeft de band daarbij ook een geheel eigen sound.

Plezier en enthousiasme zijn erg belangrijk, zowel tijdens repetities, optredens als daarbuiten. Maar de leden zijn ook zeker gedisciplineerd en ambitieus. Er wordt altijd gezocht naar verbeteringen, zowel individueel als wat het complete korps betreft. De band bestaat uit een hechte groep leden die samen lief en leed delen en ervan houden om samen nieuwe uitdagingen aan te gaan en het publiek te vermaken. Dit alles gebeurt onder de algehele muzikale leiding van dirigent Eric Westerink.

De open repetities zijn een uitgelezen kans om de leden in actie te zien en meer te weten te komen over deze leuke club. Wil je meedoen of de sfeer komen proeven? De open repetities worden gehouden op dinsdagavonden 5, 19 en 26 maart tussen 20:00uur en 22:00uur en zijn voor iedereen toegankelijk. "Je kan je natuurlijk aanmelden als je al muziek maakt of ooit gestopt bent en je hobby weer op wilt pakken, maar ook gewoon om te kijken hoe het gaat bij Mercurius": zegt Bart Feeburg (38) slagwerker. " Ik kom zelf uit Sappemeer, maar rijd al jaren met plezier naar Assen" Mercurius biedt ook een kans aan onervaren nieuwkomers en muzikanten in spé. Door connecties is er altijd de mogelijkheid om via Mercurius lessen te gaan volgen bij een ervaren docent.

Wie van dichtbij wil ervaren hoe het is om mee te spelen bij een marching-/showband is van harte welkom op de open repetities van de Mercurius Marching-/Showband Assen. Op 5, 19 en 26 maart biedt het korps een kijkje achter de schermen voor zowel ervaren als onervaren muzikanten. Geïnteresseerdenkunnen zich aanmelden via de website - www.mercurius-assen.nl