RODEN - Een aantal jaren geleden speelde ze al op diverse podia en festivals maar eigen muziek uitbrengen liet lang op zich wachten. De zangeres moest moed verzamelen en ook de coronapandemie gooide roet in het eten. Maar sinds augustus vorig jaar timmert de zangeres hard aan de weg en brengt ze aanstaande vrijdag haar inmiddels vierde single uit.

Eerder bracht ze al de singles 'Anything to you', 'To get to know you' en 'Hometown' uit. Deze werden lovend ontvangen door lokale pers, waaronder 3voor12, radiostations en diverse playlists op Spotify. 'Anything to you' en 'Hometown' werden zelfs uitgeroepen tot Gronings Goud bij RTV Noord.

Aanstaande vrijdag voegt ook haar nieuwe single 'Easy on us' zich bij dit rijtje. 'Ik schreef 'Easy on us' nadat ik het contact met een aantal mensen uit mijn directe omgeving verbrak. Ik voelde al langer dat dit de beste keuze voor mij zou zijn en in plaats van nog harder te werken aan deze relaties, koos ik ervoor om in liefde los te laten en mijn eigen weg te bewandelen.' zegt de zangeres.

Met 'Easy on us' laat de Rodense Kristel een verrassend, brutaler geluid horen. Een kant die het publiek nog niet van de zangeres heeft gezien. De muziek is dreigend en de tekst openhartig. Het is alsof de zangeres zich met haar krachtige stem al het licht in de kamer als een spotlight naar zich toe eist. Strijkerpartijen en bombastische drums die zo uit een filmische strijdscènes lijken te komen, slepen het nummer naar grootse hoogtes die doen denken aan bekende hits van Loreen en Adele.

De zangeres is veelzijdig, speelt zelf meerdere instrumenten en wordt geïnspireerd door artiesten als Adele, Emeli Sandé en LÉON. Door haar authentieke stemgeluid, sterke hooks en dromerige koortjes word je meegenomen in een repertoire van krachtige popsongs en breekbare ballads, precies wat we van haar debuutalbum in het najaar van 2024 kunnen verwachten.

Over Kristel
Kristel (1995) studeerde Zang aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Na al vanaf jongs af aan achter de piano te zingen, verruilde ze haar solo-optredens voor een voltallige band. Naast zangeres is ze ook zangcoach bij haar eigen Zangschool ZING! in Roden en Leeuwarden. Ook is ze coach bij diverse talentontwikkelingstrajecten waarbij ze jong talent ondersteunt in hun artiestschap.

Je kunt 'Easy on us' vanaf vrijdag 21 juni op alle muziekplatforms beluisteren.