DRENTHE - Kinderen kunnen weer meedoen met dé receptenwedstrijd van Drenthe: kindermenu 2.0. De derde editie is in voorbereiding en dat betekent dat kinderen hun lekkerste, gezonde recept mogen insturen. De beste recepten winnen een plekje in het Kindermenu 2.0 kookboek én Drentse restaurants zetten het gerecht uit hun gemeente op de (afhaal-) menukaart.


In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel of kroket óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond dagen dit jaar de basisscholen, kinderopvang én ook de ouders uit om mee te doen aan de receptenwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Zo kan thuis de voorjaarsvakantie zomaar ineens in het teken staan van het zoeken naar het lekkerste recept.

Lekker, regionaal en gezond
Per gemeente beoordeelt een heuse vakjury - bestaande uit een kok, JOGG-regisseur* en een wethouder - de inzendingen. Zij kiezen welk gerecht het meest vers, regionaal, gezond, betaalbaar en natuurlijk lekker is. Het winnende gerecht komt op de menukaart te staan van het deelnemende restaurant én alle winnende recepten van de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek!

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Gezond eten is in Drenthe dichterbij dan je denkt. Verse streekproducten worden steeds populairder. Met het Kindermenu 2.0 willen we scholieren spelenderwijs kennis laten maken met eerlijk voedsel uit de regio. Rechtstreeks van de boer naar het bord! Ik daag de kinderen van Drenthe uit om mee te doen, want lokaal, lekker en gezond eten thuis en in restaurants is de toekomst.”

Doe mee
Weet jij ook een lekker en gezond recept? Doe dan mee met deze derde editie van Kindermenu 2.0! Meer om je op weg te helpen om een gerecht te bedenken, vind je op de website van de Provincie Drenthe. Daar vind je ook meer informatie over hoe je je gerecht in kunt sturen. Insturen kan tot en met 28 februari.

*JOGG-regisseur: JOGG staat voor 'Jongeren Op Gezond Gewicht'.