ZUIDLAREN - Op zaterdag 30 juli zal de jaarlijkse Hondsrugmarkt in Zuidlaren, Drenthe, plaatsvinden. Dit jaar staat een kraam op de markt in het teken van een bijzondere activiteit: een Kniepertjes bakactie voor het goede doel. De opbrengst van deze actie zal worden gebruikt om een rolstoelbus aan te schaffen voor Liam, die vier jaar is, met een ernstige beperking.

De actie www.helpliamdebusin.nl is bedoelt om geld in te zamelen voor deze bus en om de aandacht te vragen voor metabole ziekten. Metabole ziekten kunnen variëren in ernst, van milde aandoeningen die de kwaliteit van leven beïnvloeden tot ernstige, levensbedreigende aandoeningen. De ernst hangt af van de specifieke aard van de aandoening, de mate van verstoring van de stofverwerking en de beschikbaarheid van effectieve behandelingen.

Tijdens de Hondsrugmarkt kunnen bezoekers genieten van heerlijk verse kniepertjes, een traditionele lekkernij die vooral bekend is in het noorden van Nederland. Voor slechts 3 euro kunnen bezoekers een pakje van 10 kniepertjes kopen. Daarnaast is er een speciale aanbieding: twee pakjes kniepertjes zijn verkrijgbaar voor slechts 5 euro.

Om ervoor te zorgen dat iedereen van deze smakelijke traktatie kan genieten, is het mogelijk om vooraf te bestellen. Bezoekers die hun kniepertjes willen reserveren, kunnen een e-mail sturen naar rolfvanpanhuis@hotmail.com. Vermeld hierbij duidelijk het gewenste aantal pakjes kniepertjes en de contactgegevens. Op de dag van de markt kunnen de vooraf bestelde kniepertjes worden afgehaald bij de stand.

De opbrengst van de kniepertjes bakactie zal volledig worden gebruikt voor het realiseren van een rolstoelbus voor de zoon met een ernstige beperking. Een rolstoelbus biedt mobiliteit en vrijheid aan de jongen en zijn familie, waardoor ze gemakkelijker kunnen deelnemen aan activiteiten en uitstapjes.

De Hondsrugmarkt in Zuidlaren is een geliefd evenement in de regio, waar talloze bezoekers van jong tot oud samenkomen om te genieten van een gezellige marktsfeer, diverse kraampjes en entertainment. Dit jaar biedt de markt ook de gelegenheid om een steentje bij te dragen aan het goede doel en tegelijkertijd te genieten van heerlijke kniepertjes.

Voor meer informatie over de Hondsrugmarkt en de kniepertjes bakactie kunt u contact opnemen met de organisator via e-mail: rolfvanpanhuis@hotmail.com. De actie maakt onderdeel uit van de actie via www.helpliamdebusin.nl