ASSEN - Waar moet het naartoe met het cultuurbeleid in Drenthe als je het aan de jeugd vraagt? Moet er meer geld naar festivals, theatergezelschappen of muziekscholen? Of is het belangrijk dat er wordt gefocust op concertpodia, evenementen of juist dansgroepen? Op dinsdag 6 februari wordt hopelijk duidelijk waar de jongeren van Drenthe voor willen gaan, tijdens de Jongeren Cultuuravond in het Drents Museum. Tijdens deze avond hoopt de organiserende Jongeren Adviesraad Drenthe (JAR) alle goede ideeën, wensen en oproepen te kunnen noteren.

De JAR is door de provincie Drenthe gevraagd om mee te denken over het nieuw op te stellen cultuurbeleid. Op haar beurt wil de JAR juist van de jongeren weten wat zij willen. Voorzitter Liselot Raat: “Het laatste jaar worden we gevraagd en ongevraagd steeds meer betrokken bij de plannen van de provincie. Daar zijn we ontzettend blij mee natuurlijk. Zeker als het op cultuur aankomt, zijn het vaak de jongeren die daar hun hart en ziel in stoppen. Het gaat over hen, dus dan vinden wij het niet meer dan logisch dat zij ook mogen meepraten over het beleid en hoeveel geld er naar de verschillende onderdelen gaat.”

Interactief

In het Drents Museum worden de jongeren ontvangen om 18 uur, waar ze eerst de nieuwste tentoonstelling van Antonio Lopez kunnen bezoeken. Daarna start om 19.00 uur het programma. Liselot: “Dit bestaat het eerste uur uit een interactief gedeelte waarbij de jongeren in rondetafelgesprekken hun suggesties kunnen meegeven. Na een uur schuiven ook meerdere statenleden en ambtenaren aan om mee te praten en vragen te stellen. We hopen om 22.00 uur klaar te zijn en flink wat informatie te hebben opgehaald.”

Optredens

Er wordt echter niet alleen gepraat op dinsdag 6 februari. Bestuurslid Thijs Hogenhuis: “Gedurende de avond is er een optreden van Marit Nygard en er zijn lekkere hapjes en drankjes. Natuurlijk is de toegang gratis en is iedereen welkom. Ook als je niet per se iets doet in de culturele sector, maar wel een mening hebt over hoe het beter kan in Drenthe. Na afloop verzamelen we alle goede ideeën en leveren we input aan voor het nieuwe cultuurbeleid, dat hierdoor hopelijk iets meer van en voor de jeugd is. Als je iets te melden hebt, is dit je kans! Aanmelden kan via de website www.jongerendviesraaddrenthe.nl.”