ASSEN - Coronatest in Assen: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Er zijn mensen in Nederland die niet thuisblijven wanneer zij klachten hebben. Dat is zeer asociaal en bovendien ook nog eens gevaarlijk voor de gezondheid van anderen. Wanneer je klachten hebt die er op kunnen wijzen dat je besmet bent met het coronavirus, kun jij ook anderen besmetten met het virus. Daarom moet je zo snel mogelijk een coronatest doen als je last hebt van klachten die mogelijk veroorzaakt worden door het coronavirus. Als je een coronatest hebt gedaan, weet je snel of je besmet bent of niet. Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je je kunt laten testen.


Een coronatest doen in Assen
Als je in Assen woont, heb je verschillende teststraten in de buurt. Daarom is het slim om je te verdiepen in de verschillen tussen deze teststraten. Zo kom je er achter welke teststraat het best bij jou past. Eigenlijk zit het verschil hem vooral in de testmethode die in de teststraat wordt gebruikt. Als je een coronatest doet bij de GGD, hoef je hier niet voor te betalen. Dat is een voordeel, maar er zit ook een groot nadeel aan de teststraten van de GGD. Het duurt namelijk erg lang voordat je de uitslag van de coronatest krijgt. Hoelang dit duurt is erg verschillend, maar meestal moet je tussen de 24 en 48 uur wachten. Je moet in quarantaine wanneer je op de uitslag wacht. Dat is voor sommige mensen een reden om naar een commerciële teststraat te gaan voor een sneltest.

Sneltest
Bij de GGD en bij de commerciële teststraten gebruiken ze niet dezelfde testmethode. Daarom is het mogelijk om de uitslag van je coronatest veel sneller te hebben dan wanneer je je laat testen bij de GGD. Als je naar een commerciële teststraat gaat voor een coronatest, is de kans groot dat je een sneltest doet. Dit is een andere testmethode dan die van de GGD waardoor het minder lang duurt voordat de uitslag van de test bekend is. Het duurt meestal niet langer dan 15 minuten voordat je weet of je besmet bent of niet. Daarom is het voor mensen die geen zin hebben om dagen in quarantaine te zitten om op de uitslag van de test te wachten slim om een sneltest te doen. Je weet met een sneltest direct of je besmet bent of niet. Daarom weet je ook of je in quarantaine moet of niet.

Waar kun je je laten testen als je in Assen woont?
Het is fijn als je niet te ver hoeft te rijden naar een teststraat. Daarom is het goed dat er op zoveel verschillende plaatsen testlocaties zijn. Als je in Assen woont, heb je bijvoorbeeld verschillende testlocaties in de buurt. Het is handig om een overzicht van al deze locaties te hebben. Dat kun je hier vinden: coronatest in Assen: overzicht kosten en sneltest locaties.