ASSEN - Op woensdag 29 mei is in De Nieuwe Kolk in Assen Mijn 24 Uur te zien. Het is de eerste dansvoorstelling van het noordelijke gezelschap Leefmeesters. Eerder was Mijn 24 Uur te zien in Leeuwarden en Groningen. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via dansoprecept.nl/leefmeesters. Uw redactie is hierbij uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen.


Leefmeesters maakt voorstellingen over leven met een chronische ziekte. De dansers leiden in de meeste gevallen aan een chronische ziekte, zoals Parkinson en chronische pijn.

Mijn 24 Uur bestaat uit twee duetten en een trio, en staat onder de choreografie van Miranda van Toor, Marlien Seinstra en Uri Ivgi en Johan Greben. Op de première in de Leeuwarder stadsschouwburg De Harmonie kwamen op 11 april meer dan driehonderd mensen af.

De reacties waren destijds lovend, zo bleek uit het nagesprek met de zaal. Een vrouw in het publiek vatte haar gevoel als volgt samen: 'Ik wil jullie bedanken', zei ze tegen de dansers op het podium. 'Ik zit in dezelfde situatie als jullie. Vanavond hebben jullie mij nieuwe hoop en moed gegeven.'

En plotseling werd heel duidelijk waarom Mijn 24 Uur gemaakt is. Voor hen die ziek zijn en weten dat ze niet beter worden maar voor wie het leven nog zo dierbaar is. Voor hen die elke dag pijn hebben. 24 uur lang, maar die ondanks die pijn in staat zijn om door te gaan. Sterker nog, om te stralen en te schitteren...