ASSEN - Denk je dat je de coronatest in Assen moet ondergaan? Dan kun je het beste gelijk gaan kijken waar de testlocaties in de omgeving zijn. Met klachten kun je bijvoorbeeld terecht bij de GGD, maar je hebt ook voor veel andere doeleinden een testuitslag nodig. Het is daarom belangrijk dat je ook naar de andere mogelijkheden gaat kijken. Een daarvan is de coronasneltest. Maar waar kun je deze laten doen en waar moet je allemaal rekening mee houden? Lees snel verder en ontdek wat je te wachten staat voor de test.

De coronatest in Assen voor sneller resultaat
De coronatest in Assen als sneltest uitvoeren zorgt ervoor dat je veel sneller een uitslag in handen hebt. Deze test kan namelijk binnen 15 minuten al een antwoord geven. Je zit hierdoor minder lang in thuisisolatie en hebt een verklaring in handen dat je het coronavirus wel of niet bij je draagt. Dit kan bijvoorbeeld voor het maken van een reis van belang zijn. Hiervoor moet je immers aan kunnen tonen dat je niet besmet bent, zodat je in het vliegtuig mag stappen. Echter zitten er dan nog wel regels aan verbonden, die je terug kunt lezen op de website van de overheid of van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt.

De afspraak online inplannen

Voordat je de coronatest in Assen kunt laten uitvoeren moet je een afspraak maken bij een locatie. Dit kun je eenvoudig online doen. Je geeft eventuele klachten aan of kunt dit gedeelte vrij laten. Ook kun je een locatie uitzoeken die het dichtstbij is. Je hoeft hierdoor nooit ver te gaan rijden voor de test. De afspraak rond je af door de kosten van de test te betalen. Een sneltest kent namelijk altijd kosten. Je moet rekenen op bedragen vanaf 65 euro, welke op voorhand al betaald moeten worden. Je ontvangt daarna een bevestigingsmail, welke je mee moet nemen naar de locatie op de dag van de test.

Het ontvangen van de uitslag

Uiteindelijk hoef je alleen nog maar naar de locatie voor de coronatest in Assen om de test uit te laten voeren. Zorg ervoor dat je alleen komt. Na de test ga je weer naar huis. De uitslag ontvang je dan binnen 15 minuten in de mail. Je hoeft dus niet te wachten op de uitslag en kunt als je thuis bent gelijk gaan lezen wat de uitslag is. Een positieve test wordt wel altijd doorgegeven aan de GGD, zodat er een beeld ontstaat van het aantal besmettingen in Nederland. Bij een negatieve test hoef je verder niets meer te doen en kun je weer gewoon aan jouw dagelijkse bezigheden gaan beginnen.