GRONINGEN -FC Groningen heeft de zesde plaats in de Eredivisie nog steviger in handen na een nipte 1-0 overwinning op Fortuna Sittard. Talent Paulos Abraham scoorde kort na rust de enige treffer van de wedstrijd.

Achteraf gezien is het wonder dat de gasten uit Limburg niet wisten te scoren in het Euroborg want de kans die Lissandro Semedo in de derde minuut om zeep hielp is er eentje die nog wel vaker vertoond zal worden. De Fortuna-aanvaller kon de bal zo het doel in lopen, maar de bal belandt op onverklaarbare naast het doel. Een tegenvaller voor de Limburgers is even later het uitvallen van de net gehaalde keeper Piet Velthuizen die een hamstringblessure oploopt en wordt vervangen door Koselev. Bij FC Groningen raakte topscorer Jørgen Strand Larsen in de slotminuut geblesseerd na een stevige charge van Janssen.

De spits van de thuisploeg wordt in de rust vervangen door de 18-jarige Paulos Abraham die zich na vijf minuten laat gelden. Na een mooie combinatie schiet hij de bal fraai achter Koselev: 1-0. De aanvaller maakt later zelfs nog een tweede, maar deze wordt op advies van de VAR afgekeurd. Toch mag hij even later als matchwinnaar van het veld afstappen.