GRONINGEN - FC Groningen heeft na een nederlaag en een gelijkspel weer eens van het zoet van een overwinning in de Keuken Kampioen Divisie geproefd. Op bezoek bij TOP Oss maakte Kevin van Veen bovendien zijn eerste goals voor de noorderlingen: 0-2.

De ploeg van Dick Lukkien was duidelijk toe aan een succesje na twee wedstrijden die welgeteld één punt en geen enkele treffer hadden opgeleverd. In het Frans Heesen Stadion te Oss ging het zeker niet makkelijk. Al raakte TOP Oss al binnen het kwartier zijn trainer kwijt want de arbiter toonde hem kort achter elkaar twee gele kaarten.

Pas in de zevende minuut van de blessuretijd van de eerste helft kon Van Veen de score openen tegen zijn voormalige club. Toen de spits twintig minuten na rust voor een tweede treffer wist te zorgen, was de buit binnen voor de Groningers.