ASSEN - RKAV Volendam heeft de midweekse zege op Ter Leede geen goed gevolg kunnen geven. Op bezoek bij ACV in Assen ging de ploeg van trainer Berry Smit met 3-1 onderuit. De gasten speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor doelman Sander Binken.

Binken zag zijn rode kaart in de 36e minuut nadat hij hands maakte buiten het strafschopgebied. De net 18 jaar geworden Dominique Witte moest hem in het doel vervangen. RKAV Volendam stond op dat moment al op achterstand na een knap doelpunt van Niels Grevink. Met tien tegen elf wist Roy Tol, op aangeven van Patrick Plugboer, op slag van rust gelijk te maken.

De gasten mochten in een felle strijd daarna nog enige tijd hopen op een punt, maar een rake kopbal van Pascal huser maakte daar een einde aan. Ver in blessuretijd bracht Hagenauw de score ook nog op 3-1.