GRONINGEN - Fortuna Sittard heeft in de strijd tegen degradatie opnieuw drie belangrijke punten gepakt. Na de thuiszege op SC Heerenveen wonnen de Limburgers voor het eerst sinds 1987 weer eens bij FC Groningen: 0-1.

De thuisploeg had in de gezapige eerste helft het meeste balbezit en zorgde ook voor de meeste dreiging, maar de toch al in vorm zijnde doelman Van Osch hield zijn doel schoon.

Ook de tweede helft viel er bitter weinig te genieten. Strand Larsen zorgde voor de Groningers een paar keer voor gevaar, maar had in tegenstelling tot een week eerder het vizier niet op scherp staan. Fortuna Sittard leek tevreden met een punt, maar het werden er zelfs drie toen Dimtirus Siovas uit het niets wist te scoren na slecht uitverdedigen van Cyril Ngonge, die zelf in de blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker was.