GRONINGEN - FC Groningen heeft de goede reeks van de laatste weken een passend vervolg gegeven met een 2-1 zege op VVV-Venlo. De ploeg van Danny Buijs heeft nu tien punten behaald uit de laatste vier wedstrijden.

Op de zege van de thuisploeg viel helemaal niets af te dingen, al doet de uitslag anders vermoeden. De thuisploeg was de gehele wedstrijd de betere, speelde geconcentreerd en sloeg op de juiste momenten toe. Nadat een doelpunt van basisdebutant Daniël van Kaam wegens buitenspel werd afgekeurd was het in de 26e minuut Patrick Joosten die vanuit de draai scoorde tegen zijn oude ploeg.

Kort na de rust werd die score verdubbeld door Jørgen Strand Larsen na een snel uitgevoerde counter en op aangeven van Alessio da Cruz. De Groningers konden hierna het duel gecontroleerd uitspelen al viel er diep in blessuretijd nog een hoogtepunt te noteren toen Giorgos Giakoumakis met een fraaie omhaal de eindstand op 2-1 bepaalde.