ROTTERDAM - FC Groningen heeft zich dinsdagavond verrassend geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. De nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie won in Rotterdam met 0-2 van Excelsior, de nummer vijftien van de eredivisie.

Excelsior had lange tijd de overhand in eigen huis. De ploeg van marinus Dijkhuizen zocht constant de aanval en werd met name dreigend via de acties van Driouech. De Rotterdammers verzuimden echter het overwicht te verzilveren en FC Groningen liet zich na rust wat vaker aanvallend zien.

Twintig minuten voor tijd zette Postema de bezoekers op voorsprong en zes minuten later rondde hij na een mooie pass van Valente opnieuw koel af. Dit kwamen de kralingers niet te boven.