HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft zich gemeld in de strijd om deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De nummer elf versloeg in het eigen Abe Lenstra Stadion de nummer acht FC Groningen met 3-1.

SC Heerenveen was superieur aan de Groningers en kwam al vroeg op voorsprong. Sarr omspeelde doelman Leeuwenburgh met een kopbal en raakte de paal, waarna Van Hooijdonk de bal kon binnen tikken. Vanuit het niets werd het weer gelijk toen Kasanwirjo zich vrij kapte, uithaalde en via de lat doel trof. Van Hooijdonk kopte de thuisclub voor rust bijna naar een nieuwe voorsprong, maar miste net het geluk.

In de tweede helft tekende de spits, na zich goed vrijgespeeld te hebben, alsnog voor de 2-1. Irandust was dicht bij de gelijkmaker, alvorens Van Beek met een kopbal het duel besliste. Duarte raakte nog wel de lat, maar de verdiende zege van de thuisploeg kwam niet in gevaar..