EINDHOVEN - PSV heeft aan een vooral voor de rust boeiend thuisduel met FC Groningen drie punten overgehouden. De gasten kwamen in Eindhoven zelfs op een 1-2 voorsprong, maar moesten na negentig minuten toch het onderspit delven.

De eerste helft bood spektakel en Gakpo opende het bal met een kiezelhard schot in de verre hoek. Ngonge stond daarna twee keer op de juiste plaats. Eerst kreeg hij de bal via Sangaré voor de voeten, daarna via doelman Drommel. De 2-2 viel uit een eigen doelpunt van El Hankouri na een kopbal van Ramalho die in de blessuretijd van de eerste helft zelf koppend voor een Eindhovense voorsprong zorgde.

PSV ging na rust fel op jacht naar een vierde treffer, zag Gakpo en Van Ginkel kansen missen, maar Zahavi scoren. Diep in blessuretijd tekende Bruma voor de 5-2 eindstand.