NIJMEGEN - NEC heeft in een lege Goffert van FC Groningen gewonnen. De Nijmeegse ploeg van trainer Rogier Meijer was met 3-0 te sterk voor de gasten.

NEC combineerde gemakkelijk tegen een afwachtend FC Groningen en creëerde een flink aantal kansen. Keeper Leeuwenburgh voorkwam vaak averij, maar net voor rust moest hij capituleren. Ali Akman onderschepte een beroerde terugspeelbal van El Hankouri, omspeelde Leeuwenburgh en schoof simpel binnen.

De gasten begonnen energiek aan de tweede helft en waren enkele keren gevaarlijk. De eerste aanval van NEC leverde echter direct de 2-0 op. Jonathan Okita schoot nog tegen de keeper aan, maar in de rebound scoorde Elayis Tavsan. In blessuretijd lukte het Okita wel ook zelf een duit in het zakje te doen: 3-0.