HEERHUGOWAARD - ACV VR1 kan komende zaterdag in eigen huis kampioen van de Hoofdklasse worden als men weet te winnen tegen Wartburgia VR2. Zaterdag wist de Asser formatie niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel bij het laag geklasseerde Reiger Boys.


Eigenlijk deed Reiger Boys alles goed in de thuiswedstrijd tegen de koploper uit Assen. Vanuit een hechte defensie speelden de geel-zwarten een uitstekende wedstrijd waarin het nauwelijks kansen weggaf aan de titelkandidaat. Sterker, de beste kans van de eerste helft was zelfs voor de thuisploeg, maar Marouscha Ruiter zag haar poging knap gekeerd worden door keepster Isabella Slump. ACV deelde nadien wel wat speldenprikjes uit, maar de zeker ogende keepster Jana Spieker kwam nooit echt in de problemen.

Na de pauze was het beeld niet veel anders en opnieuw was de grootste kans voor Reiger Boys toen Ruiter al langs de keepster was, maar vanuit een moeilijke hoek besloot niet op doel te schieten maar af te geven op Maartje van Haneghem die de bal niet goed onder controle kreeg. Vanuit het niets sloeg ACV daarna toe met een aanval door het midden die werd afgerond door Lisanne Dik. Lang bleef de voorsprong echter niet staan want twee minuten later wist Van Hangehem met dank aan de stevige wind op Sportpark De Wending een corner ineens in het doel te draaien. Kort hierna deed Manon Huisman bijna hetzelfde met een corner vanaf de andere kant.

Opvallend was daarna dat ACV duidelijk geen "Plan B" had en nauwelijks nog gevaar kon stichten in de solide defensie van Reiger Boys die onder aanvoering van Kelly Blankert stond als een huis. Huisman probeerde het aan de andere kant nog eens met een schotpoging en ook de talentvolle Mila Stevens kreeg nog een kans, maar na een lange demarrage ontbrak de kracht in het schot waardoor het bij 1-1 bleef.

ACV moet nu in eigen huis winnen van Wartburgia om zeker te zijn van de titel. Bij elk ander resultaat is men afhankelijk van de resultaten van de nummers twee en drie, Oranje Nassau en SC Stiens die op respectievelijk één en twee punten achterstand staan.

Reiger Boys VR1 - ACV VR1 1-1 (0-0)

61. Lisanne Dik 0-1
63. Maartje van Haneghem 1-1

Foto: DP Sportfotografie