ASSEN - Hockey Vereniging Assen ontving woensdag 12 mei de Koninklijke Erepenning uit handen van commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma. De Erepenning wordt door Klijnsma – met enige vertraging wegens corona - uitgereikt vanwege het honderdjarig bestaan van de vereniging en haar bijzondere verdiensten.


HV Assen is in 1919 opgericht en daarmee de oudste hockeyclub van Noord-Nederland. Bovendien behoort het tot de twintig oudste hockeyverenigingen van ons land.

HV Assen is een warme familieclub, waar ouders én kinderen actief deelnemen aan het verenigingsleven. De vereniging toont zich in vele opzichten een voorbeeldclub, bijvoorbeeld in de wijze waarop jongeren worden betrokken bij de club. Er is oog voor hun sociale ontwikkeling, voor doorzettingsvermogen en het bevorderen van een gezond leven.

Ook presenteert HV Assen zich nadrukkelijk als een ‘open club’ die een maatschappelijke rol pakt. De club werkt samen met tal van andere partijen, zoals scholen, andere sportclubs, naschoolse opvang, sportbuurtwerk en bedrijven

Bloeiende vereniging
HVA is anno 2021 een bloeiende vereniging die ruim 550 leden telt. De thuishaven bestaat uit een goed geoutilleerd clubhuis met drie kunstgrasvelden dat voldoet aan de standaard voor internationale wedstrijden. Dit wordt gehuurd van de gemeente Assen en daarmee is de cirkel rond, want ook het eerste veld van HVA op Sportpark Stadsbroek werd indertijd gehuurd van de gemeente.

Deze maand, 101 jaar na de oprichting van HVA, is er een jubileummagazine verschenen. Het is een luxe magazine van 108 bladzijden met veel verschillende onderwerpen en bijna driehonderd foto's.

De Koninklijke Erepenning zou vorig jaar al worden uitgereikt op het sportcomplex van de club. Vanwege corona is deze uitzonderlijke onderscheiding verplaatst naar het provinciehuis in Assen. Commissaris Klijnsma reikte de erepenning uit aan Piet de Lange, de voorzitter Hockey Vereniging Assen. Burgemeester Marco Out van Assen ontving tijdens deze bijeenkomst het eerste exemplaar van het jubileummagazine.

Over de Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.