ALMELO - FC Groningen leek zaterdagavond een gelijkspel uit het vuur te slepen bij Heracles Almelo, maar twee late treffers werden de ploeg van trainer Danny Buijs alsnog fataal (2-4).

De gasten kwamen al vroeg op voorsprong. Jörgen Strand Larsen kwam goed voor Orestis Kiomourtzoglou en scoorde. Daarna nam Heracles het heft in handen. Doelman Leeuwenburgh hield de bezoekers nog even op de been, maar had geen antwoord op een knappe kopbal van Bilal Basacikoglu en een inzet van Nikolai Laursen, alhoewel daar een Almelose overtreding aan vooraf leek te gaan, maar scheidsrechter en VAR zagen dit door de vingers .

Na rust wisselden saaie en opwindende momenten elkaar af. Ngonge en Knoester waren dicht bij een goal, waarna invaller Romano Postema met een kopbal een punt leek te redden voor FC Groningen. In de laatste minuten ging echter alles mis voor de gasten. Kiomourtzoglou bracht de thuisploeg weer op voorsprong en een eigen doelpunt van Kasanwirjo bepaalde de eindstand op 4-2.