ROTTERDAM - Koploper Feyenoord heeft met de nodige moeite weten te winnen van het laaggeklasseerde FC Groningen. De Rotterdammers speelden in de tweede helft met een man meer, maar pas vlak voor tijd maakte Idrissi het beslissende doelpunt: 1-0.

De nummer voorlaatst van de eredivisie verstopte zich niet in De Kuip en oud-Feyenoorder Manu was enkele keren gevaarlijk. De koploper had meer de bal, maar creëerde bijzonder weinig. Doelman Verrips werd voor rust zelden aan het werk gezet, ook niet toen Gimenez vrij kon inkoppen.

FC Groningen kreeg het na rust een stuk moeilijker. Määttä kreeg zijn tweede gele kaart toen hij volgens scheidsrechter Kooij de bal met opzet tegen de liggende Jahanbakhsh aanschoot. Feyenoord kreeg pas in de slotfase kansen. Verrips en de lat stonden een doelpunt nog in de weg, maar een voorzet van Idrissi zeilde zomaar binnen.