GRONINGEN - FC Groningen heeft de gifbeker van dit seizoen tot op de bodem leeg moeten drinken. Het ging in een lege Euroborg met harde cijfers onderuit tegen Sparta (0-5) en eindigde door de winst van SC Cambuur zelfs als laatste.

De Groningers probeerden er nog wat van te maken en konden aanvankelijk prima mee met de nummer zes van Nederland. In de 24ste minuut ging het mis:Musampa kreeg rood en de vrije trap werd door De Guzman prachtig in de kruising gemikt.

Vervolgens was het eenrichtingsverkeer, al vond Sparta pas na de rust weer het doel. Na de treffer van invaller Saito, na een mooie aanval, ging het hard met treffers van Verschueren, Lauritsen en bepaalde Van Crooij vanaf de stip de eindstand op 0-5.