GRONINGEN - Ajax heeft de uitwedstrijd bij FC Groningen met 1-3 gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag wist zowel in de blessuretijd van de eerste helft als in de tweede helft toe te slaan nadat men eerst op achterstand was gekomen.

Net als in zijn laatste drie duels kwam Ajax dus op achterstand. Strand Larsen trof doel na goed voorbereidend werk van Abraham. Ajax keerde de wedstrijd om op slag van rust. Klaassen scoorde op aangeven van Tadic en de aanvoerder benutte een penalty, die op advies van de VAR was gegeven na hands van Dankerlui.

FC Groningen had tot vlak voor rust amper problemen gehad,al voorkwam de lat een toevalstreffer van Berghuis. Na de pauze drukte Ajax niet door en stopte aan de overkant Onana een kopbal van Larsen en een vrije trap van Duarte. In de extra tijd besliste Berghuis de wedstrijd:1-3.