LISSE - ACV is het seizoen in de Derde Divisie bijzonder goed begonnen. Op bezoek bij FC Lisse, vooraf bestempeld als één van de titelkandidaten dit seizoen wist de ploeg van Fred de Boer met 2-3 te zegevieren.

ACV begon sterk in Lisse en kwam na een kleine tien minuten op voorsprong door Justin Mulder die eerder daarvoor al een grote kans om zeep had geholpen. De volgende twintig minuten verliepen een stuk minder voor de gasten. Nadat Enzo Stroo voor de gelijkmaker had gezorgd, moest Mulder met een hamstringblessure uitvallen en vlak voor rust kopte Jaap Zwetsloot ook nog de 2-1 tegen de touwen.

De Assenaren toonden echter karakter in de tweede helft en begonnen opnieuw sterk en na een corner van Freddy Quispel wist Nande Wielink voor de gelijkmaker te zorgen. ACV kwam vervolgens goed weg toen Jeffrey Klijbroek een open kans naast mikte en sloeg zelf zes minuten voor tijd toe. Gijs Jasper schoot via de binnenkant van de paal raak. Een slotoffensief van de thuisploeg volgde, maar keeper Wormmeester bleef met twee uitstekende reddingen op de been.