HOORN - In de eerste voorronde van de KNVB-Beker is ACV een maatje te groot gebleken voor Hollandia. In het Julianapark te Hoorn kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar de gasten uit Assen namen na rust flink afstand.

Eerlijk gezegd had ACV in de eerste helft al het betere van het spel, maar het was Hollandia, waar Boyd Stevens al na acht minuten geblesseerd moest uitvallen, dat de score opende via Sven Deen. Op slag van rust kwamen de Drenten op gelijke hoogte toen Freddy Quispel vanaf zestien meter doeltreffend uithaalde.

Was de gelijkmaker al een tik voor Hollandia daar kwam een volgende snelle tegentreffer direct na rust nog harder aan. Nu was het Niels Grevink die door de Hoornse defensie sneed en de bal achter keeper Schuurman plaatste. Nog binnen het kwartier maakte vervolgens Quispel zijn tweede en was het verzet van de thuisploeg gebroken. In de slotfase werd het zelfs nog erger. Via Sven Deen en Nick de Wit volgde een miraculeuze eigen doelpunt en het was Mark Jagt die koppend de eindstand op 1-5 bepaalde waardoor ACV zich plaatst voor de tweede voorronde van de nationale beker.

Hollandia - ACV 1-5 (1-1)