ASSEN - Fietsen met de kleinkinderen en onderweg leuke opdrachten doen. Dat kon de hele zomer met de Zomerchallenge. Veilig Verkeer Nederland daagde alle opa's, oma's en (klein)kinderen uit om in de zomervakantie samen zoveel mogelijk te fietsen. Dat is best goed gelukt. In totaal hebben maar liefst 320 deelnemende families meegedaan aan deze challenge. Voor Assen geldt dat er 28 deelnemende families waren. De gemiddelde leeftijd van opa en oma was 69 jaar en kleinkinderen 9 jaar. De reacties van de deelnemende families is enorm positief.

Speciaal boekje schrijver Vegter
De Zomerchallenge bestond uit verschillende opdrachten die deelnemers tijdens het fietsen uitvoerden. Zij sprokkelde plaatsnamen, speelden bingo en fietsten een verhalentocht van de Drentse schrijver Chris Vegter. De opdrachten stonden gebundeld in een speciaal boekje waarin ook handige tips over (veilig) fietsen staan. Wie alle opdrachten uitvoerde, maakte kans op het winnen van een dagje uit in Drenthe. En deze prijs zal ondertussen bij de winnaar bekend zijn. Gefeliciteerd!

Doortrappen
De Zomerchallenge was één van de activiteiten van het programma Doortrappen. Dit programma bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij u in de buurt waar u gratis aan mee kunt doen.

Voor meer Doortrapactiviteiten in Assen én Doortrappen Drenthe neem ook een kijkje op www.assen.nl/doortrappen.