ASSEN - Afgelopen week mochten inwoners van Assen stemmen op de meest originele energiebesparende tip. In de eerste ronde kregen we ruim honderd tips binnen. Hiervan gingen vijf door naar de tweede ronde. Assenaren mochten zelf kiezen welke tip de eerste en tweede prijs verdienden.

Eerste prijs

De tip die als meest origineel uit de bus kwam en maar liefst 198 stemmen ontving is van Evert: “Plaats een koolstoffilter in uw afzuigkap!” De Assenaar legt uit: “Een gewone afzuigkap zuigt omgevingswarmte op. Door de verwarmde lucht niet naar buiten toe te zuigen, maar in jouw keuken te behouden middels een koolstoffilter gaat er geen (onnodige) warmte verloren.” Evert wint hiermee de eerste prijs: een elektrische fiets, mede mogelijk gemaakt door Fietsen en Koffie.

Tweede prijs

De tweede tip kreeg net niet genoeg stemmen, maar werd wel erg gewaardeerd door de stemmers. Assenaar Marieke tipte ons: “Stel uw cv-ketel in op de eco-stand! Laat uw cv beter afstellen. Sommige cv-ketels hebben een comfortstand die telkens een beetje water warm houdt. Als u weinig thuis bent is dit onnodig. Stel hem daarom in op de eco-stand. Ook door het verlagen van de aanvoertemperatuur kunt u nóg veel meer gas en kosten besparen dan met de eco-stand.” Marieke wint hiermee een pakket met heerlijke streekproducten en handige energiebesparende maatregelen.

Met energie aan de slag

Wij feliciteren beide winnaars van harte met hun prijzen en danken u voor het insturen van tips en het stemmen. Bovenal hopen we dat de tips u geïnspireerd hebben om met energie aan de slag te gaan. Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan op assen.nl/energie.