ASSEN - Wist u dat uw oude textiel in veel gevallen opnieuw gebruikt kan worden? Breng het naar de juiste plek zodat het gerecycled kan worden. Alles wat schoon en droog is kunt u wegbrengen. Zo kunnen we er nieuwe kleding van maken, of zelfs een picknicktafel.

In de gemeente Assen kunt u uw oude textiel op twee manieren wegbrengen. U kunt dit naar één van de bakken van Sympany brengen. Op sympany.nl vindt u een overzicht van de locaties van de bakken in Assen. Zij sorteren het afval eruit. Ongeveer 70% is herdraagbaar en de overige 20% is van recycling kwaliteit. Dit wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Sympany heeft onlangs nog een picknicktafel van gerecycled textiel gemaakt. Deze kunt u vinden bij het Duurzaamheidscentrum.

Meer dan broeken
U kunt uw oude textiel ook in plastic zakken langs de weg zetten. In de Afvalwijzer vindt u de ophaaldagen. Textiel kan veel meer zijn dan alleen T-shirts of broeken. Denk bijvoorbeeld aan schoenen, lakens, dekens, lappen, tassen, gordijnen, petten, hoeden en knuffels. Een groot deel van het ingezamelde textiel kan nog door iemand anders worden gedragen of gebruikt. Is uw textiel vies of nat? Dan mag u het bij het restafval gooien. Heeft u kleding die nog best een ronde mee kan? Breng het dan naar de kringloop, of verkoop het op Koningsdag tijdens één van de vrijmarkten.

Drenthe geeft door
Als gemeente zijn we aangesloten bij de campagne ‘Drenthe geeft door’. Samen hebben we het doel om zo weinig mogelijk restafval over te houden. En om dus zoveel mogelijk afval opnieuw te gebruiken. Elke maand staat daarbij een ander thema centraal. Deze maand is dat textiel. Kijk voor meer informatie over deze campagne op drenthegeeftdoor.nl