ASSEN - Deze week gaan we van start met de campagne ‘Wij mogen het zeggen’. Deze campagne, gericht op jongeren in Assen, is bedoeld om hen op te roepen zich aan te melden voor het jongerenpanel. Jongeren die zich aanmelden voor het panel ontvangen vier tot zes keer per jaar een online vragenlijst over een bepaald onderwerp. Dit kan gaan over uitgaan, ontmoeten, cultuur of sport. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met onze collega’s over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Wij mogen het zeggen

“De tijd dat ambtenaren vanachter hun bureau het beleid schrijven is duidelijk voorbij”, vertelt beleidsadviseur Gert Jan Overduin. “Dit kan niet meer en dat willen we ook niet meer. Jongeren willen het ook voor het zeggen hebben als het gaat om hun stad en hierin willen we ze graag tegemoet komen.” Wethouder Jan Broekema vult aan: “We vinden het heel belangrijk om jongeren zoveel mogelijk te betrekken bij de dingen die we doen in Assen. Zij zijn tenslotte de toekomst van deze mooie stad. Daarnaast willen we ook voorkomen dat ze wegtrekken.”

Jongerenbudget

Naast het jongerenpanel is het ‘jongerenbudget’ ook een mooie manier om dit te doen. Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad het plan voor het jongerenbudget vastgesteld. Jan Broekema: “Er is 1 miljoen beschikbaar voor thema’s waarvan jongeren hebben aangegeven dat ze deze belangrijk vinden. Een groot deel hiervan is voor een eigen jongerenbudget, hierbij kunnen ze zelf bepalen waaraan ze dit willen uitgeven. We ondersteunen jongeren om de ideeën goed te onderbouwen en concreet te maken. De beste ideeën gaan we uitvoeren. Zo doen we het in Assen: samen met jongeren.” De voorbereidingen voor dit proces zijn in volle gang. Naar verwachting kunnen jongeren rond de jaarwisseling hun eerste ideeën insturen.

Aanmelden

Jongeren tussen 13 en 27 jaar die mee willen denken en praten kunnen zich aanmelden voor het jongerenpanel via deze pagina.