ASSEN - Op vrijdag 6 oktober geeft wethouder Bert Jan ten Oever het officiële startsein voor de herinrichting van zes winkelstraten in Assen. Dit vindt plaats op de kruising Weiersloop – Markstraat.


Maandag 2 oktober start Baas B.V. met de eerste werkzaamheden. In de Kruisstraat, Marktstraat, Weiersloop, Oude Molenstraat, Oudestraat en het oostelijke deel van de Gedempte Singel wordt de lijn van het Koopmansplein en de Brink doorgezet. Hierdoor komt er meer ruimte voor groen en water, plekken om fietsen te stallen, nieuwe verlichting, goede toegankelijkheid, ruimte voor activiteiten en om elkaar te ontmoeten.

Aantrekkelijke en inclusieve binnenstad

OKRA Landschapsarchitecten heeft, in afstemming met ondernemers, eigenaren en bewoners, het ontwerp voor de winkelstraten gemaakt. Uitgangspunt van het ontwerp is een aantrekkelijke en inclusieve binnenstad. Er komen meerdere groene ontmoetingsplekken en de straten krijgen een sfeervolle en groene inrichting. Er is in het ontwerp ingespeeld op de behoefte van gebruikers en bezoekers. De werkzaamheden wordt uitgevoerd door Baas B.V. en Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek.

Planning

Als voorbereiding op de werkzaamheden is begin september gestart met het archeologisch onderzoek. Maandag 2 oktober start Baas B.V. met werkzaamheden aan de kabels en leidingen in de zes straten. De verwachting is dat in januari 2024 Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek start met de herinrichting werkzaamheden in de Weiersloop. Gevolgd door de Marktstraat en Kruisstraat in het voorjaar van 2024. De andere straten volgen daarna.

Meer informatie

Wij doen er alles aan om de overlast te beperken en zullen u apart informeren over parkeren, logistiek en afval. Voor vragen over bereikbaarheid en planning in de winkelstraten kunt u een mail sturen naar W. de Lang via w.delang@dusseldorp.nu of bel naar 06-22752795.

Vragen over werkzaamheden van kabels en leidingen kunt u stellen aan B. Gerssen via omgevingnoord@baasbv.nl of telefonisch via 06-51953737.

Wilt u meer informatie over de oorsprong van dit project en op de hoogte blijven van alle projecten in de binnenstad? Kijk dan op www.assen.nl/binnenstad en meld u aan voor de nieuwsbrief.