ASSEN - Maandagmiddag werden in de raadzaal de genomineerden uit Assen bekend gemaakt voor het Sportgala Drenthe. Zij maken op 6 maart kans om uitgeroepen te worden tot beste sporter in de categorie man, vrouw, talent en sportploeg.


Wielrenster Maike van der Duin en wielrenner Elmar Reinders gaan namens Assen strijden om de titel sportvrouw en sport man van het jaar. De 14-jarige volleyballer Stef Koezema maakt kans op de ‘talent’ titel en het volleyballende Jongens B team van Sudosa-Desto maakt kans om sportploeg van het jaar te worden. Tijdens de bijeenkomst op het stadhuis zette wethouder Albert Smit de Asser genomineerden in het zonnetje met onder andere een prachtige bos bloemen.

Stem mee van 17 t/m 19 februari

In het weekend van 17 t/m 19 februari kunnen inwoners van Drenthe een stem uitbrengen op hun favoriet op de website www.sportgaladrenthe.nl. Samen met de stemmen van een speciaal samengestelde jury levert dit per categorie een top 3 op. Tijdens het Sportgala Drenthe in Schouwburg Ogterop in Meppel worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt.