ASSEN - In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor u als de perfecte combinatie? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor u.


De komende tijd zet de Fietsersbond in Drenthe weer fietsclubs op. Ook in Assen. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets. Dit gaat in Assen onder begeleiding van fietscoach Angela Schut-Gotlieb. Lijkt het u leuk om mee te doen aan de fietsclub in Assen? Geef u dan op door een mail te sturen naar doortrappen@fietsersbond.nl. We starten vanaf 20 april.

Met een fietsclub fietst u geregeld een mooie uitgezette route tussen de tien en veertig kilometer. Dit gaat altijd in overleg en wat de groep aankan. Onderweg is er onder andere aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Ook komt er iedere maand een gastspreker langs, bijvoorbeeld een fietsenmaker, of een fysiotherapeut die tips geeft om vallen te voorkomen.