ASSEN - Assen is een stad die steeds groener wordt. Wij willen dit graag voortzetten en waar mogelijk versterken. Het klimaat is aan het veranderen en daarom is het nodig om onze omgeving daarop aan te passen. Door groene en duurzame initiatieven toe te passen in de stad, beschermen we onszelf en de stad tegen droogte, hitte en hevige regenval. Wij hebben allerlei ideeën hierover, maar zijn vooral benieuwd naar uw mening. Al deze ideeën voegen we samen in twee visies. De ‘Groenvisie’ en ‘Visie Klimaatadaptatie’.


De visies moeten ons helpen de stad klimaatbestendiger en groener te maken. Dit kunnen we echter niet alleen. We willen graag weten hoe u denkt over de maatregelen die we tot nu toe al genomen hebben in de stad, maar ook wat uzelf wilt en kunt doen om uw omgeving klaar te maken voor de klimaatverandering. U kunt hiervoor de online vragenlijst invullen, maar ook de Fietsroute ‘Onderweg naar een groenere stad’ fietsen.

Fietsroute

Tijdens deze 14 kilometer lange route krijgt u meer informatie over de visies. Op verschillende locaties komt u informatieborden tegen met een QR-code. Scan deze code om de vragenlijst invullen en uw mening geven over onze ideeën.

Meer informatie

De fietsroute is tot en met 16 oktober af te halen bij het Duurzaamheidscentrum Assen of online te bekijken via www.assen.nl/groen-en-klimaatvisie. Inwoners die liever niet op de fiets stappen kunnen de vragenlijst ook via de website invullen.