ASSEN - Van 20 tot en met 24 september 2023 wordt het EK Wegwielrennen georganiseerd in Drenthe. In de aanloop naar dit spektakel toe organiseren alle Drentse gemeenten activiteiten en festiviteiten. Ook de binnenstad van Assen wordt het podium voor leuke activiteiten zoals theateracts, loopfietsraces en een pump track baan.


U kunt bijvoorbeeld in de versierde binnenstad genieten van een showband, steltlopers, een photobooth, springkussens, éénwielers, kinderfietsenparade op zaterdag en fietsende muzikale acts. Aansluitend is er ook nog de mogelijkheid om de nieuwe City Experience Van Gogh door de binnenstad te lopen en hangen overal kunstwerken in de stad.

EK Wielerevent

Vanuit vijf gemeenten starten wedstrijden voor verschillende categorieën. De wedstrijd voor de heren elite start op 24 september vanuit Assen. De dag begint met in de ochtend met de ploegenpresentatie op de Brink, gevolgd door een neutralisatieronde rond de binnenstad. In het begin van de middag is de officiële start van de wedstrijd.

Kunstwerken op rotondes

Ter ere van het Wielerevent worden begin augustus op dertig rotondes in de stad aan elkaar gelaste en geverfde fietsen geplaatst. Ook komt er een kunstwerk in de hal van het stadhuis. In een werkplaats is iWerk, onderdeel van Werkplein Drentsche Aa, deze week begonnen de fietsen als ‘kunstobjecten‘ in elkaar te lassen. Michel Heet, werkbegeleider van iWerk, vertelt: “We hebben de keuze uit een honderdtal afgedankte fietsen die anders naar een opkoper zouden gaan. Je hebt wel wat creativiteit nodig om de fietsen op verschillende manieren aan elkaar te lassen. En omdat we genoeg mensen bij iWerk hebben met technische kwaliteiten, is dit een prachtige klus.” Twee spuiters van de asielopvang aan de Graswijk, Mansour en Hassan, geven de fietsen kleur. De fietsen worden met name rood, wit, blauw: de kleuren van het EK Wielrennen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het EK Wielerevent? Kijk dan op ditisassen.nl