ASSEN - De Fietsersbond organiseert onder de vlag van het landelijke programma Doortrappen op 9 juli weer de gratis Driewielfiets Ontdekdag in de Maasstee, Maasstraat 25 in Assen. Deze dag is voor mensen, die niet meer op een tweewieler kunnen fietsen en daardoor in hun vrijheid beperkt zijn. Dus pak die kans en kom op 9 juli naar de Maastraat. Tip, breng en haal ook uw vader, moeder, opa en oma en iedereen die niet meer fietst door onzekerheid. Er gaat weer een wereld open. Weer zoveel meer vrijheid en zelfstandigheid door een drie- of vierwielerfiets te kunnen pakken gunnen we iedereen.

9 juli 12.00 -16.00 uur | Driewielfiets Ontdekdag in de Maastraat 25 Assen. Er gaat weer een wereld voor u open met een drie- of vierwielfiets. Laat u niet langer beperken. Kom en probeer onder begeleiding gratis verschillende fietsmodellen.

Gratis proberen onder begeleiding
Nogal wat mensen die hun leven lang gefietst hebben, komen op een gegeven moment op een punt dat ze niet meer goed op een gewone fiets of een e-bike durven rijden. Bijvoorbeeld omdat ze moeilijk hun evenwicht kunnen bewaren, bang zijn om te vallen en lastig op- en af kunnen stappen. De Driewielfiets Ontdekdag is zeer geschikt voor mensen die een driewielfiets overwegen of nieuwsgierig zijn of het iets voor hen is. Als je altijd op twee wielen gefietst hebt, moet je afleren om je evenwicht te willen bewaren. Op de Ontdekdag helpen we daarbij. Iedereen mag gratis verschillende modellen uitproberen.

Verhaal van meneer Pisano

Kijk eens wat een vrijheid de heer Pisano terugkreeg met zijn driewielfiets. Hij kon door zijn onzekerheid niet meer op een tweewieler fietsen. Een driewielfiets bood uitkomst. Kijk en luister naar het verhaal van meneer Pisano. Zijn wereld werd weer groter.

Doortrappen
De Driewielfietsdag valt onder het programma Doortrappen Drenthe. Doortrappen helpt om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Zo blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende (gratis!) fietsactiviteiten georganiseerd door VVN en de Fietsersbond en andere partijen bij u in de buurt. Meer informatie: https://doortrappendrenthe.nl/