ASSEN - Afgelopen 24 oktober is de expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend op het Koopmansplein. In deze expositie delen mensen hun ervaring met huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook vertellen ze hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. De expositie is tot 14 november te bezoeken en is een initiatief van onder andere Stichting Open Mind.

Stichting Open Mind

Jaarlijks zijn in Nederland zowel volwassenen als kinderen het slachtoffer van huiselijk geweld of mishandeling. Hierin ligt een belangrijke taak voor de overheid, maar zij is logischerwijs niet in staat om al deze mensen te traceren en te ondersteunen. Hier komt Open Mind in beeld. In het programma GHNT (Geweld Hoort Nergens Thuis) bundelen zij hun krachten samen. Voor deze tentoonstelling werken zij samen met ‘Orange the World’.

Orange the World

Op 25 november is het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Tot 10 december is het de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden er in meer dan 100 landen gedurende deze periode gebouwen of objecten oranje uitgelicht. Onze gemeente kleurt in deze periode ook oranje. Meer informatie hierover volgt.

Veilig thuis

Maakt u zich zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij uzelf of anderen? Bel of chat met Veilig Thuis Drenthe. Het nummer 0800-2000 is gratis en alle dagen en alle uren bereikbaar. Chatten kan via veiligthuisdrenthe.nl.