ASSEN - De Voedselbank Hart van Drenthe heeft per 1 september 2020 een nieuwe locatie aan de Zeilmakerstraat 10a in Assen. De vrijwilligers van de Voedselbank gebruiken de maand september voor de verbouw van de locatie. De Voedselbank streeft ernaar om vanaf 29 september op de nieuwe locatie gereed te zijn voor de uitgifte. In de tussenliggende periode informeert de Voedselbank zelf de afnemers over de uitgifte.


Laagdrempelig en goed bereikbaar

Eerder dit jaar, aan het begin van de coronacrisis, bleek dat de locatie aan de Brunelstraat niet geschikt was voor veilige uitgifte van voedselpakketten. Het was bijvoorbeeld niet mogelijk om looproutes te creëren waar mensen elkaar zo min mogelijk tegenkomen. Samen met de gemeente Assen is toen snel een andere locatie gezocht. Dat werd de huidige locatie aan de Wiltonstraat in de hal van iWerk. Maar nu is er dus een definitieve nieuwe locatie. Aaltje Pol, secretaris van de Voedselbank: “We zijn blij met deze nieuwe locatie. We kunnen de coronamaatregelen goed toepassen. Voor minder validen is de toegankelijkheid bijvoorbeeld beter.”

Belang van voedselbanken

Jan Broekema, wethouder gemeente Assen: “De Voedselbank is natuurlijk altijd al belangrijk geweest, maar vooral nu wilden we natuurlijk dat de uitgifte van voedselpakketten door kon gaan met de geldende coronamaatregelen. Ik vind het daarom ook goed om te zien dat we ons hier gezamenlijk voor in hebben gezet. De coronacrisis treft ons allemaal, dus alles wat we op kunnen lossen, daar moeten we ons ook voor inzetten.”