ASSEN - Sinds vorige week heeft Assen een Corona-Checkpoint in de binnenstad. Op vertoon van uw CoronaCheck-app en legitimatiebewijs, krijgt u een polsbandje voor het bezoek aan horeca, evenementen, theater, bioscoop en museum. Het bandje is vierentwintig uur geldig en heeft iedere week een ander kleur. Ook komen er twee nieuwe corona-testlocaties. Deze vindt u naast DNK en Villa Tapas en bij De Bonte Wever. De huidige testlocatie aan de Industrieweg sluit.


Checkpoint in VVV

Het checkpoint is in de VVV (Marktstraat 8) en is vrijdag en zaterdag geopend van 9.30 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Openingstijden van de testlocaties zijn vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 22.00 uur en alle overige dagen van 8.00 tot 20.00 uur. In de binnenstad maken gastdames en -heren bezoekers attent op het checkpoint en de testlocaties. Ondernemers en gemeente willen op deze manier bezoekers aan onze binnenstad gastvrij ontvangen en zorgen voor een veilig en aangenaam verblijf.

Het Corona-Checkpoint en testlocaties zijn tot stand gekomen door Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN), in afstemming met gemeente Assen.