ASSEN - Zo’n 130 Oekraïense vluchtelingen bezochten afgelopen donderdag de banenmarkt bij de opvanglocatie Univé. Hier konden ze kennis maken met verschillende bedrijven en kregen ze informatie over het werken in Nederland het algemeen.

In totaal stonden 22 bedrijven en uitzendbureaus met een kraampje op de banenmarkt. Bezoekers konden informatie halen bij bedrijven op het gebied van techniek, ICT en de horeca. Er ontstonden vele interessante gesprekken en de eerste sollicitatiegesprekken staan inmiddels ook al gepland.

Engels op hoog niveau

Een van de deelnemende bedrijven was erg enthousiast over de banenmarkt. “We hebben op verschillende banenmarkten gestaan, maar vandaag hebben we echt heel interessante kandidaten gesproken. De meeste spreken heel goed Engels en zijn erg gemotiveerd. Het is echt mooi om te zien dat deze vluchtelingen niet bij de pakken neer zitten en graag aan de slag willen!”

Op zoek naar werknemers?

Hebt u een bedrijf en bent u op zoek naar nieuwe werknemers? Dan kunt u uw vacatures laten delen op de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. U kunt hiervoor een mail sturen naar info@assen.nl.