ASSEN - Maar liefst 12000 deelnemers kijken terug op een sportief en gezellig Drentse Fiets4Daagse afgelopen zomer. Alweer een succes. Voor elk wat wils.Je kon ook dit jaar weer kiezen uit zeven startplaatsen en verschillende routes van 30, 40 en 60 kilometer. Ook waren er weer kidsroutes van ongeveer 30 km en een Roll-on route(externe link).Vier dagen lang genoten jong en oudere fietsers van onze provincie, van de mooie dorpen, de steden en de natuur.

Ook Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond waren van de partij en stonden met informatie langs de route met de Fietsvitaalkar en Fietsspiegelactie. Veel vragen over verkeerssituaties werden beantwoord. Er werden bidons en zadeldekjes uitgedeeld en ook kon men gratis een fietsspiegel laten monteren op de fiets. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.

Sinds 1965 wordt de Drentse Fiets4Daagse jaarlijks georganiseerd en is voor veel inwoners van Drenthe, maar ook voor mensen buiten de provincie, een jaarlijkse traditie geworden.

Fietsroutes In Drenthe
In een provincie waar je door zo'n mooi en afwisselend landschap kunt fietsen en wandelen, liggen natuurlijk ook de mooiste routes voor je klaar. De mooiste fietsroutes van Drenthe vindt u op drenthe.nl/fietsroutes.

Op de hoogte blijven van fietsgerelateerde evenementen. Ga dan snel naar opfietsekalender.nl