VENLO - FC Groningen houdt de druk op koploper Willem II en nummer twee Roda JC nadat het zondag met het kleinst mogelijke verschil van VVV-Venlo wist te winnen: 0-1.

In een weinig verheffende wedstrijd in De Koel leek Hove de Groningers in de eerste helft op voorsprong te zetten, maar hierdoor ging een streep omdat valente buitenspel zou hebben gestaan.

Waar de thuisploeg in de eerste helft nog aardig tegenstand bood, daar drong FC Groningen de Noord-Limburgers na rust steeds meer terug. Van Bergen miste een reuzekans op de openingstreffer en ook Valente probeerde het van afstand, mar diens schot ging over. Met nog iets meer dan tien minuten op de klok sloegen de gasten alsnog toe. Peersman gaf de voorzet en de jonge Schreuders kon de bal achter keeper Van Crooy tikken: 0-1.