NEDERLAND - Na een heerlijk zonnig en warm Hemelvaartsweekend blijft het ook aan het begin van de nieuwe week nog warm. Wel vergroten de buienkansen en wordt het vanaf woensdag wisselvalliger met iets lagere temperaturen.


Zondag
staat ons nog een warme dag te wachten met volop zon. In het midden en zuiden wordt het met 24 of 25 graden op verschillende plaatsen zomers warm en in het zuiden kan het plaatselijk 26 graden worden. Er staat iets meer wind dan op zaterdag, maar deze komt wel uit het oosten tot zuidoosten. Daardoor is het op de stranden in het westen even warm als in het binnenland en zal zeewind uitblijven. In het noordelijk kustgebied wordt het 17 tot 21 graden en verder landinwaarts is het een graad of 23. Later in de middag ontstaan enkele stapelwolken.

Maandag zal de bewolking toenemen en er komen enkele buien voor. Soms schijnt even de zon. In de middag komen de meeste buien in de noordoostelijke helft van het land voor en daarbij is kans op een stevigere bui met onweer. In het zuidwesten kan wat vaker de zon doorbreken. Het wordt 19 tot 21 graden langs de westkust. In het binnenland wordt het 22 tot 24 graden en in het in het noordoosten kan het 25 graden worden bij een matige zuidenwind.

Ook op dinsdag blijft het warm, maar ook dan is het overwegend bewolkt met van tijd tot tijd wat regen. In het noordoosten schijnt nog een tijd de zon en ontstaan later op de dag buien. Het wordt 17 tot 19 graden in het zuidwesten, 20 tot 23 graden in het midden van het land en in het noordoosten kan het nog een keer 25 graden worden.

De dagen daarna is het wat wisselvallig. Zowel woensdag als donderdag kunnen enkele buien ontstaan, soms met onweer. Er zijn ook droge perioden met een wisseling van wolkenvelden en zon. De middagtemperatuur ligt tussen 16 en 19 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden.

Op vrijdag en in het volgende pinksterweekend zal hier niet veel verandering in komen. Bij een temperatuur van 17 tot 19 graden kan de zon zich soms best laten zien, maar is er lokaal ook wat regen mogelijk.