ZUIDWOLDE - Door de twee uitgevoerde zware operaties die Nikita Heuvelman uit Zuidwolde in Amerika heeft ondergaan, extra onderzoeken en behandelingen, extra infusen en voeding via de bloedbaan zijn de kosten schrikbarend hoog geworden.


Mogelijk volgen er nog enkele operaties

Nikita lijdt aan EDS, een zeldzame genetische bindweefselafwijking die in Nederland niet wordt behandeld. Ze is inmiddels twee keer succesvol in Amerika geopereerd. Vermoedelijk komen er nog de kosten bij van het plaatsen van een stent in de beknelde ader in haar bekken en mogelijk ook de kosten voor het plaatsen van een drain in in haar ruggenmerg om het vocht in haar hoofd te kunnen afvoeren. Er is hierdoor ook sprake van een behoorlijk langere verblijfsduur in Amerika. Daarnaast is de wisselkoers ongunstig veranderd, wat maakt dat de kosten daardoor alleen al 10 % hoger zullen uitvallen. Omdat dit voor Nikita de enige kans op herstel is, wordt de inzamelingsactie voortgezet, zodat alle noodzakelijke, medische behandelingen kunnen plaatsvinden. Er wordt nu aan een streefbedrag van ruim € 375.000,- gedacht. Op dit moment is er een bedrag van € 295.544,00 beschikbaar.

Donaties heel hard nodig

Moeder Brenda vertelt: “Het geld dat we voor de ziekenhuiskosten van de tweede operatie hadden gereserveerd, is inmiddels al op. Die kosten waren tot onze grote schrik het dubbele van waar ze in eerste instantie op waren begroot. De tweede rekening zit er aan te komen en deze zal nog hoger uitvallen door de acute opname van Nikita op de Eerste Hulp vanwege haar alvleesklierontsteking. Zij verbleef samen met mij 32 dagen in het ziekenhuis en dat is veel meer dan verwacht. Het is zo verdietig dat ons meisje dit gevecht, de angst en de pijn moet doormaken”. Zij vervolgt geërgerd: “We zijn zo boos dat Nikita jarenlang door de artsen in Nederland niet werd geloofd en haar klachten niet serieus werden genomen! Het is ook zo intens verdrietig, dat er niemand naar haar luisterde, waardoor er door de jaren heen ernstige schade in haar zenuwoverdracht is ontstaan”.

Donaties zijn nu dus heel hard nodig! Verdere informatie over Nikita kunt u vinden op www.nikitawilweerleven.nl. Daarop vindt u ook de mogelijkheid om te doneren.