ASSEN - De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft een verdachte veroordeeld voor tweemaal poging tot zware mishandeling en openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen. De man is onder andere veroordeeld tot een taakstraf van 120 uren.

Vechtpartij op vakantieresort
Verdachte heeft tijdens een vechtpartij op een vakantieresort - welke is ontstaan door onenigheid tussen twee kinderen - twee mensen met een mes gestoken of gesneden. Een van de slachtoffers was een vrouw van 70 jaar die enkel probeerde de groepen uit elkaar te halen. Als gevolg hiervan heeft zij een grote snij- of steekwond opgelopen. De rechtbank rekent dit verdachte aan, in het bijzonder nu de feiten plaatsvonden in het openbaar (in een restaurant) in het bijzijn van meerdere getuigen waaronder kleine kinderen.

Getuigenverklaringen
De feiten hebben ook grote indruk gemaakt op de aanwezige getuigen, zo blijkt uit de getuigenverklaringen. Een getuige heeft verklaard dat hij en zijn familie geen kant op konden omdat het gevecht bij hun tafel plaatsvond. Een kind zat vast in een kinderstoel en de ander is over tafel gekropen om bescherming te zoeken, dat neemt de rechtbank verdachte zeer kwalijk.

Strafoplegging
Aan de man is een taakstraf van 120 uren opgelegd indien niet naar behoren verricht te vervangen door 60 dagen hechtenis en een gevangenisstraf voor de duur van 180 dagen met aftrek van de tijd die verdachte in voorarrest heeft doorgebracht waarvan 169 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.