ASSEN - Bij de rechtbank in Assen staat vandaag een 52-jarige man uit Assen pro forma - in het kader van de verlening van zijn voorlopige hechtenis - terecht die wordt verdacht van seksuele uitbuiting van drie kwetsbare vrouwen.

De verdachte zou geld hebben ontvangen voor het seksueel misbruik van de vrouwen door derden tijdens zogeheten ‘paydates’ en seksfeesten in zijn woning in Assen. De uitbuiting zou hebben geduurd van 1 januari 2016 tot april 2021.

Gedrogeerd
De aangevers zeggen dat er eerst sprake was van verliefdheid, maar dat gaandeweg de verdachte hen dwong tot drugsgebruik en seks met derden voor geld. Het verdiende geld hield de verdachte (deels) achter voor de vrouwen. Volgens de aangevers werden zij zwaar gedrogeerd door verdachte tijdens het misbruik.

Beeldopnames
Aangevers, slachtoffers en getuigen zeggen dat de verdachte hun kwetsbaarheid uitbuitte. Zo vreesde een slachtoffer dat zij op straat zou belanden als zij niet meeging in zijn seksafspraken. De verdachte heeft foto- en video-opnames gemaakt van de seksfeesten waarop de vrouwen zijn misbruikt.

Harde schijven met beeldmateriaal
In de woning van verdachte zijn drugs aangetroffen, camera’s, computers en meerdere harde schijven waarop het beeldmateriaal werd opgeslagen. De gegevensdragers zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Gevangenhouding
De verdachte werd 17 augustus van dit jaar aangehouden. Hij zit momenteel in gevangenhouding voor een periode van 90 dagen. Het onderzoek startte toen de zedenpolitie contact kreeg met één van de slachtoffers die met een aantal andere vrouwen wilde verklaren tegen de verdachte. Het onderzoek loopt nog.