ASSEN - Op zaterdag 26 september 2020 omstreeks 03:30 uur werden de bewoners van een woning aan Juniperusplantsoen in Assen wakker van een harde knal. Eén van de bewoners liep naar beneden om te kijken wat er aan de hand was en zag dat de voor- en de garagedeur van de woning in brand stonden. Gelukkig kon het slachtoffer de brand snel blussen.


De ontploffing en brand waren zo hevig geweest dat er op de gevel van de woning tot de eerste verdieping brand- en roetsporen te zien waren. De politie trof op de oprit van de woning papiersnippers van vuurwerk en een gesmolten plastic fles aan.

Buurtonderzoek & camerabeelden
Uit buurtonderzoek en onderzoek naar camerabeelden kwam vast te staan dat er kort voor de brandstichting een donkerkleurige personenauto, vermoedelijk een Peugeot 206 hatchback, de Beilerstraat in reed en nabij het Juniperusplantsoen parkeerde. Twee personen stapten uit de auto en liepen in de richting van de desbetreffende woning. Kort na de explosie kwamen deze twee personen terug rennen, stapten weer in de donkerkleurige auto en reden weg in de richting van de Europalaan. De auto had twee portieren en Xenon verlichting. Deze verlichting is niet standaard en later aangebracht.

Door de politie is een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de identiteit van de brandstichters. Helaas heeft dit nog niet tot een positief resultaat geleid. Ook het motief waarom er met een brandbom geprobeerd is de woning in brand te steken is niet duidelijk geworden. De politie wil weten wie er verantwoordelijk zijn voor dit ernstige feit en wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de brandstichting of over de auto waar de brandstichters gebruik van maakten.

Weet u iets over de brandstichting of de auto? Neem dan contact op met de politie. Informatie kunt u kwijt via de opsporingstiplijn 0800 – 6070 of als u anoniem wilt blijven kan dit via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.